OPREȘTE-TE!!

A trecut ceva timp de când am fugit din nou de mine ,de o discuție ce era poate vitala pentru sufletul meu !

Căci da! Atunci când te afli in mijlocul furtunii ,atunci când în stânga și în dreapta ta sunt doar ruine ce pozează pe un fundal de muzica lenta și care pare că îți cere socoteală ,singura scăpare este o clipă ! O clipă cu tine ,o clipă de o poveste :un sfat dat ție de tine ! Suna ciudat ,sună dement ! ? Dar hai să îți spun o poveste din nou suflete ! De data asta ,povestea mea așteaptă să îi pui definitiv punct ,și să începi tu o alta de la capăt dar pe un alt drum !

Mai știi când spuneam că îmi doresc să fac atât de multe lucruri ,sa uimesc atât de mulți oameni cu esența mea?! Inca mai vreau ,dar nu la fel !Încă mai vreau că toți cei care mă cunosc să îmi simtă parfumul meu cu esenta de emoții de la distanță !Încă mai vreau că tu și tu ,cel sau cea care imi citești aceasta „poveste”sa mă poți identifica dintre o mie de alte suflete !

Însă de atunci până acum am înotat atât de mult !

Am înotat ,iar apa in care mă scufundam sa scap de miile de dezamăgiri era tot mai sărată ,era tot mai greoaie ! Și m-am oprit ! Am auzit un sfat care îmi va fi vital de acum : Oprește-te.! Asta am auzit când eram disperata crezând că eu trebuie sa duc totul la capăt ,că eu trebuie sa răspund de tot ce înseamnă bun și frumos !

Sa mă opresc ?! Mi-am zis ,cum sa fac asta ?Daca eu mă opresc ,totul se va opri ,eram îngrozită de ideea că dacă eu nu dau tot ce pot ,totul se va întoarce împotriva mea ! Ei bine NU!!

M-am uitat în jur , am închis ochii ,m-am lăsat pe spate o clipă ,in camera mea ,cu aroma de cafea ,și m-am vazut ! M-am văzut urâtă ,m-am văzut precum un sclav ,dar eu nu slujeam un om ,slujeam propria viață ! Sufletul meu ,îmi tot repeta cu ecou :Ce tot faci ? OPREȘTE-TE!

Ce aveam de pierdut ? NIMIC!!

Să înot în apă tare murdara a vieții care va deveni din ce in ce mai noroioasa ,sau să mă opresc sa devina limpede ,și să mă liniștesc !

Și m-am oprit !!! Și ce s-a întâmplat ?

S–a limpezit ! Ce-i drept nu e atât de cristalina încât să văd perfect soarele ,dar e mai clară ! Am înțeles acum suflet că binele nu vine decat atunci când ești pregătit să îl primești cu adevărat !Am înțeles că iubirea vine atunci când poți să o trăiești la maximum !

Am înțeles că TOTUL VINE DE LA SINE !!

Ca ,cineva acolo sus mi-a scris deja cea mai frumoasa poveste ,și atunci de ce as vrea sa o schimb ?!

Am înțeles într-un final ,că totul dar absolut totul are un sens ,că NIMIC NU E ÎNTÂMPLĂTOR!

Am înțeles că liniștea mă va iubi doar daca ii fac loc în mintea și inima mea !

Pana acum ,până azi la ora asta ,in ziua asta de joi în aprilie ,am înțeles că cea mai importanta lupta e sa nu te lupți !

Nu te mai lupta ,nici tu ,cel /cea care îmi citești gândurile ! E inutil !

Lasa-te purtat de timp ,de viață ,de drumul tău și bucură-te de tot ce primești ! Singurul lucru de care ,sa nu uiti căci e vital ești TU !

După un timp ,iti spun sincer ,dovedit pe mine ,vei realiza că cele mai perfecte ,cele mai importante și bune lucruri ,și cei mai adevărați oameni au venit un viața ta fara plăți ,fără compromisuri ,fara lacrimi și dorințe disperate !

Eu nu mă mai lupt,nu te mai lupta nici tu !

Iarta-ma inima ,că mi-a luat ceva să înțeleg lectia asta de viață ! Azi ,acum m-am oprit !

OPREȘTE-TE SI TU !

Irina ✔

5 gânduri despre „OPREȘTE-TE!!

  1. Cu toții ne confruntăm cu momente de impas, dar, citind aceste cuvinte, mie personal, mi-e imposibil să nu extrag esența plină de motivație și pozitivism! Te felicit pentru sinceritatea cu care îți împărtășești gândurile! E un curaj în ziua de azi, pe care îl apreciez enorm ❤️!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.