Motivul nr.1Copilaria .

Cred că și acum sunt o copila .Am spus că sunt 3 motive care m-au adus aici..in punctul 0 al vieții mele.In punctul în care o schimbare trebuie făcută !Acum!

Sa incepem cu primul .Copilăria mea a început frumos ,dar trist.Primele luni de viață le-am petrecut prin spitale ,și o simpla pneumonie,avea să fie motivul principal al lipsei de încredere în viața.Se spune că ,copilăria ar trebui sa fie frumoasa ,magica ,plina de visuri și amintiri..Și așa a și fost!Până la un punct.Fiind gemene,multa lume ,era foarte interesată de noi,și mami ,ne îmbracă la fel ,always ,și evident asta , atragea atenția celor din jur..

Fiind mai firava decât Irina,și mai sensibila, colegii ,uneori mă marginalizau pe fondul :”Mira nu poate”Las-o pe sora ta”etc… Evident asta s-a amplificat cu creșterea vârstei ,și în adolescență bulling-ul a fost motivul pentru care sunt introvertita incurabilă de astăzi.

Nu înțeleg ,de ce exista comparații când toți suntem UNCI.Nu înțeleg de ce există întrebări de genul „Care e mai buna dintre voi?!”Care e mai frumoasa?!Etc .Nu mi-a fost ușor să fiu comparata cu sora mea,nu am înțeles niciodată de ce a trebuit să mi se spună în fața :”Ea e mai buna”De parcă am fi la vreun concurs !Asta e motivul pentru care nu îmi doresc copii gemeni!Toți sunt diferiți ,chiar daca sunt veniți pe lume in aceeași zi!Poveștile lor ,construcția lor e diferita.Poti fi fizic la fel,dar niciodată nu exista suflete identice. Uite motivul pentru care sunt atât de sensibila!Prefer așa,decât fara inimă!

Vreau sa atrag un semnal de alarmă,celor care citesc asta,și implicit celor care au fost exact ca mine.

Oameni buni,fiecare ființă umană ,e unica ,specială ,și fiecare om are o poveste ,pe care nu o știți.Inainte sa aruncați cu jigniri , umilințe , gândiți-va că poate cel aflat în cauză,trece deja prin momente critice,și voi nu faceți altceva decât să accentuați starea acestuia.

Știu ,că poate ,îți este greu,că simți că nu poți respira ,că nu înțelegi răutatea asta gratuita,dar vreau sa știi că acele cuvinte grele ,nu sunt adresate ție ,ci fricii celui din fata ta.Vreau sa știi că unii acumulează atât de mult încât atunci când văd că au persoane mai slabe emoțional decât ei,incep sa denigreze crezând că asta le va aduce satisfacție.

Cat despre tine,cel care faci asta, amintește-ti când te-ai simțit ultima data ca fiind un om bun.

Înainte să râzi pe la spate, inainte sa stai privind în gol ,atunci când cineva îți cere ajutorul , gândește-te că toți suntem egali,și nu știi ,că unii ascund povesti pe care tu nici măcar nu le-ai putea duce.Inteleg că poate nu poți ajuta,dar macar nu umili persoanele care ți-au cerut ajutorul.Nu uita că în viața totul se întoarce! Poate și tu vei avea nevoie de un ajutor într-o zi!Cum ar fi sa ți se răspundă cu aceeași monedă?!Nu ești mai presus decat nimeni, crede-ma!Și tot ce crezi tu ,acum despre mine, reprezintă 1% din povestea mea..

Nu ești perfect ,dar poți fi un om bun!Tine te tine.De nimeni altcineva !

Coming Soon:Reason Nr 2.

Mira.

6 gânduri despre „Motivul nr.1Copilaria .

 1. Există răutate dar există si slabiciune… Stii cum se combate răutatea? Fiind puternică. Să schimbi oamenii nu poți dar să te schimbi pe tine depinde doar de tine…
  Poate unii se nasc slabi dar depinde de fiecare să devină altfel. Zic și eu!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Și zici atât de bine!!!!😊Știu că schimbarea vine din interior,dar uneori ai nevoie de cineva care să îți arate o lumină ,ceva!! Uneori și o vorbă ,poate schimba un om..in bine sau in rau..ce frumos ai spus..Eu zic că sunt puternica,dar uneori e o lupta a mea cu mine,de aici și stările mele mai depresive..😇😇💖

   Apreciază

 2. De multe ori omul ajunge, în punctul (0)Zero-al tineretii,
  Cazând adeseori sub cruce, pe calea adevarului si-al vietii.
  Doar Dumnezeu ne stie pasii, daca sunt drepti ori sunt gresiti,
  Însa daca-I ascultam glasul, vom fi în siguranta, fericiti !

  O toamna minunata, binecuvântata, îmbelsugata, parfumata si aromata, draga Mira & Irina !

  Apreciază

 3. Hey, Mira! Suntem toti unici, dar nu uita ca societate in care traim se ghideaza dupa asa-zisa „normalitate”. Normalitatea este un termen stupid inventat doar pentru a simplifica realitatea in care traim. A fost gandit ca sa ne scuteasca de efortul de a-i analiza pe cei din jur. Mai de graba punem o eticheta rapida, decat sa investim efort mental in a intelege problemele semenilor nostrii. Acum multi ani tot ce nu era straight era considerat anormal si implicit ceva ce trebuie respins. Ei bine, nici macar in timpurile noastre, in “gloriosul” secol 21, nu putem sa acceptam la nivel mondial faptul ca cei din comunitatea LGBT sunt oameni ca noi toti. De aici, inca avem probleme in a intelege ca nu toti avem o sanatate de fier sau capacitatea de a munci. E mult de spus si din pacate un simplu mesaj pe WordPress nu poate sa acopere intreaga discutie.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Hey,ai dreptate!!!Preferam sa judecam ceea ce nu putem înțelege,dar daca facem un efort mic,putem macar sa nu judecam persoana de langa noi , indiferent că nu este poate pe placul nostru!Mai bine evitam decât să rănim.. Mulțumesc mult pentru comment,dar societatea în care trăim e la ani lumina de a înțelege că iubirea e iubire și atât.😁💯

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.