Adevărata boala .

Dar sincer ?? Mi se pare cel mai inocent virus daca ii pot spune așa în comparație cu ce traim in secolul 21.

Chiar mă gândeam că de mult timp n-am mai scris un articol ,nu am mai vorbit cu mine ,căci e adevărat că atunci când scriu nu mă citiți doar voi ,ci mă citesc eu însămi…ce ciudat .Am adormit într-o seară din nou cu mii de gânduri ,întrebări dar undeva cu o liniște că la fel că alții și eu am un destin ,o poveste de trăit scrisă în cer …și m-am trezit a doua zi într-un film dramatic care rula de data asta în viața mea ,in lumea noastră …și da,probabil după cum ți-ai dat seama poarta titlul Covid19.Nu era de ajuns că traiam cu toții în haosul vieții ce ni se părea controlabilă cumva ,acum trebuie să fim actori într-o lupta ce nu stim unde duce macar .

Da ,e adevărat suntem atacați și trebuie să facem fata unei situații haotice dar oare nu asta trăim sau trăiam deja ?!

Și dacă crezi că sunt ironică ,că nu știu ce spun uită-te puțin la tine in oglinda ,in interiorul tau …suflet ,tu când ai fost împlinit pe deplin ? Când ai privit cerul și ți-ai declarat recunoștință pentru viața ,pentru ce ești și pentru cum esti ? Tu când ai adormit plin de iubire ,fara insomnii acute ?Probabil nici tu nu mai știi …de altfel eu sunt prima care ar spune de mult amar de vreme .Adevărată boala de care suferim cu totii e lipsa de iubire ,fuga de noi,e haosul creat să-l liniștim apoi din nou cu iubire .

Acum ce-i drept ne-am unit mâinile sa depășim o piatra din drumul nostru,dar nu asta e lupta reală .Lupta reală e zidul fiecăruia care se ridică tot mai falnic și ne doboară încet și lent fără să-i știm antidotul .

Suntem solitari la orice problema făcută publică dar crede-mă că adevărata boala și anume lipsa iubirii ,singuratatea și dictatura minții va ucide la puterea n atâtea suflete …!!

Tu știi cate suflete plâng chiar acum undeva ? Tu știi câți copii urla de durere că au pierdut pe cineva drag ? Tu știi că într-un colt undeva ,cineva poate plânge de foame ,de sete ,de frustrare? Tu știi ,că undeva cineva nici nu poate vedea sau auzi haosul in care viața îi cântă ?

Alergi sa aduni de toate din tot ,dar totul e nimic ….Aduni in buzunarul tau hârtii ce se prefac cenușă când vine vorba de sănătate .Te ajuta acum toți banii avuți ?

In cer ,sigur îngerii nu se mai auzeau de galagiile noastre interioare și au spus stop .E liniște acum ,e liniște afara dar cum rămâne cu haosul din suflet ? El când se stinge ? Probabil am mai spun in toate articolele scrise că în fața mea nu exista funcții ,exista suflete și doar atât .Dar vorbele se simt abia în fapte ,și uite …când nu pot dovedi eu mă ajută Cerul.Te ajuta acum funcția ta pe scara socială ?!

Te scapă de durere succesele efemere adunate ?!

Nuuuu,căci degeaba e plin buzunarul tau de hârtii daca buzunarul sufletului e gol .

Mii de oameni infectați ,cam asta striga fiecare post de știri ..dar nu toți suntem infectați cu un virus mai puternic decât asta ?! Singuratatea,lipsa de iubire vor ucide mult mai multe suflete ..păcat că virusul maratonului nebun și orb nu e viral și nu se tratează .

Cred că covid 19 e doar o masca a adevăratului virus …eu cred că e doar un dus rece sa ne trezească din noroiul in care înotăm nebuni fara oprire .Și ce crezi ,tablete de iubire ,nu exista .Pe mine nu mă sperie nimic ,atât timp cât sunt de mult timp într-o lupta cu mine însămi ,,dar e un strigăt pentru cei orbi .Daca ești infectat sau nu cu virusul asta ,sa știi că nu e atât de grav ….mai grav sa suferi de a doua boala și să știi totuși că te poți trata …că există un medicament ce combate pe ambele și anume iubirea .

Mă duc să dorm ,poate mâine ma trezesec de unde am rămas ,dar m-aș bucura ca boala secolului sa fie distrusa .Dar până mâine ,sa treci de încă o noapte nebună cu bine!

Suntem bolnavi de neiubire ,de indiferenta și asta generează cea mai dementa și necontrolabilă boala.Pune-ti masca la inima ,poate pe tine nu te atinge !

Irina …

26 de gânduri despre „Adevărata boala .

 1. Nici nu mă puteam abține, te rog să mă crezi. 😳
  Am tot citit zilele astea și am tot ascultat tot felul de dialoguri, de articole pline de știri pro și contra despre avest covid-19 dar tu Irinucă, cred, fără să exagerez, dar cred că ai atins punctul vulnerant al tot ce înseamnă tâmpenia asta, și da, chiar mi-am dorit un astfel de articol..
  Atunci când scri cu sufletul, nu există errrorrr.
  Ai o poveste frumoasă în cer..

  Crede-mă că rar mi se întâmplă să citesc de două ori același articol, dar mi se mai întâmplă☺️
  Îți mulțumesc mult pentru acest articol. O Noapte Liniștită îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc din inimă pentru timp și pentru vorbe. E clar că e o perioada dificila dar chiar mă revolta toată nebunia asta cu virusul ,când omenirea e bolnava de multa vreme de boli mai grave și care nici nu sunt vizibile .Exact cum am spus în articol eu cred că haosul interior netratat va ucide un număr mult mai mare de suflete ….iar o răceală puternică nu se compară cu lipsa de iubire și neliniștea sufletului ,și cu atât mai puțin cu singuratatea și depresia .
   Mulțumesc mult !!!! Apreciez !🤗🥺

   Apreciat de 2 persoane

 2. Doar voi copiii inocenti, elevi, liceeni si studenti, nascuti dupa anul de gratie 2000 „samânta femeii” mai puteti sa va salvati pe voi si pe cei dragi voua,parinti, bunici si strabunici, luând initiativa de a arata „batrânului balaur” înCORONAt, aflat la puterea sistemului piramidal patriarhal, dictatorial, de aproape 6 milenii, ca în Hristos, nu exista diferente între barbat si femeie, si ca toti cei ce-si cunosc originea, identitatea, rolul si misiunea, pentru care au venit în aceasta dimensiune 3D, pe aceasta magica, magnifica, minunata si paradoxala planeta albastra numita Terra, aveti capacitatea si puterea sa zdrobiti capetele acestei gretoase caracatite, care a umplut pamântul de silnicie si asuprire, cu retele si galerii subterane, canale infecte, otravitoare, ucigatoare în care se ascunde crescând tot mai mare, mai înfometata de sângele si sudoarea sclavilor îchisi în cutiile Pandorei din beton si sticla ale marilor metropole, chipurile pentru a proteja omenirea de un dusman invizibil, inexistent, care este dealtfel îngerul trimis de Dumnezeu sa înceapa reechilibrarea lumii dezechilibrate, în care puterea banilor „Mamona” le-a orbit ochii si ratiunea, iar când un orb calauzeste un alt orb, cad amândoi în groapa sapata de lacomia, egocentrica în care el, „omul faradelegii” se crede zeu, justitiar si proprietar al capodoperei geniale create de Dumnezeu, împartind, traficând dupa bunul plac si comercializând totul (chiar si sufletele inocente) aceasta „naveta spatiala” în care calatorim vremelnic prin spatiu-timp, evoluând la infinit spre desavârsirea fiintei umane, create dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu având fiecare acelasi pret în ochii Celui Ce Este Atotputernic, Vesnic Viu si Sfânt, fara început si fara de sfârsit…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Thank You…we need to be healthy and stronger than never,so we have to stay home to make this viruse,go away Forever!!!!Hope You are alright ..we all are one in this.😁😇😇😇 Thanks a lot..

  Apreciază

 4. Vaccinul contra Covidu-lui e în testare..dar curând îl vom învinge!Speranță e și pentru iubire dacă o invocăm fiecare dintre noi! ,,Tableta,, vorba ta,Irina cât o avem nu se poate distruge decât odată cu inima! Foarte frumos că ne-ai atras atenția că o cam piedem în acest haos! Mă rog să aculte Papa dorința acelui bătrân…deasemeni și ortodoxia,care este mult, mult mai vinovată că nu intervine nicicum!Exemplul unui preot catolic care și-a donat aparatul de respirat și a murit pentru a salva alt om…în bisericile catolice ruga e continuă dar enoriasii sunt ținuți acasă! Ortodocsii împărtășesc încă oamenii cu aceeași lingurită! 😦

  Apreciat de 1 persoană

  1. Îți inteleg revolta,Ana,dar până la intrarea pe piata a noului vaccin trebuie sa ne păzim noi de virus,și să încercăm să stăm în casă..Biserica se roagă pentru noi,iar gestul făcut de acel preot este demn de toată recunoștința..te îmbrățișez tareeee și multă sănătate!!!!😁💗💗

   Apreciat de 1 persoană

   1. Mulțumesc că deși mi-am schimbat numele îmi spui tot Ana!Binee și Ianne tot Ana înseamnă! 😀 Și voi două să aveți grijă de voi! ❤ Doamne ajută!

    Apreciat de 1 persoană

 5. Foarte bine punctat, te apreciez enorm pentru postul ăsta… într-o lume orbită de tâmpenii şi lucruri efemere, e plăcut să vezi un suflet care ştie să privească înlăuntru şi care îi face şi pe alţii să se analizeze. Foarte frumos! 👏❤️

  Apreciat de 1 persoană

 6. Buna, ce frumos ati scris „e doar un dus rece sa ne trezească din noroiul in care inotam nebuni fara oprire….”. Foarte frumos articolul! Adevărat, profund si tulburător…numai bine si sanatate!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.