Adevărul ,nu va fi doar… frumos !

Adevărul niciodată nu va fi frumos!
Am fost de mici,învățați să spunem adevărul,dar oare daca am ști ,cat rănim cu el, am mai face-o ?Am prefera oare o minciună uneori nevinovată ,dar care ne-ar face să ieșim ușor dintr-o situație din care nu vrem să ieșim decât cu bine?! Suntem oare niste victime care se complac minciunii,in defavoarea unui adevăr care ne-ar trezi cumva la o realitate pe care refuzam sa o vedem?!Cum ar fi o lume ,in care s-ar spune doar adevărul,iar minciuna ar fi o crima ?!Ar mai exista iubire?Ar mai exista cuvinte frumoase ,declarații de iubire ,după care tânjim atât dar atât de mult?Am avea noi curajul sa înfruntăm adevărul și să auzim nu doar ce vrem sa ni se spună? Se spune,că prietenii adevărați îți spun adevărul în fața…dar totuși atunci când îi auzim in loc sa mulțumim,ne supărăm pe ei și spunem că sunt invidioși…. Adevărul este că noi nu suntem pregătiți pentru adevăr!!!Că ne-am obișnuit să fim mințiți „frumos”și să mințim și noi la rândul nostru, uneori frumos,alteori atât de rău cat sa lăsăm urme adânci,in inima celui pe care îl mințim..Sau poate minciuna a fost inventata din iubire, poate că ,undeva ,cineva ,cândva,nu a putut să spună un adevăr celui/celei,pe care îl/o iubea și a preferat să mintă!Personal,am întâlnit persoane care deși stiau că sunt mințite se simțeau ok și chiar se complăceau, crezând minciuna , adevăr!Eu prefer sa mi se spună adevărul,fie mai dureros,prefer ca oamenii să fie sinceri chiar și atunci când poate nu ar trebui.
Se poate spune adevărul ,dar daca știm că poate vom răni,cu el, atunci trebuie sa avem grijă și să-l împachetam mai voalat in cuvinte mai”soft”care sa nu lase urme…. Cineva spunea așa: Cuvintele frumoase nu sunt adevărate,iar cuvintele adevărate,nu sunt frumoase!Eu as spune așa:Că m-aș bucura enorm de un cuvânt adevărat care sa fie frumos,iar la un cuvânt frumos ,dar neadevărat,probabil cel mult aș zâmbi și aș merge mai departe, știind că minciuna ta este inconștient un adevăr!!!!Că poate subconștientul tău nu a vrut să mintă știind că astfel ar răni!Nu sunt o persoană naiva ,dar recunosc că uneori micile minciuni mă fac să mă simt puțin mai bine! Atât timp cât eu,știu adevărul meu,minciunile lor eu le numesc un bonus pe care poate uneori îl merit ,iar alteori îl primesc gratuit! Concluzia?
Daca voi știți adevărul din spatele unei minciuni, atunci puteți să vă lăsați mințiți frumos din când….in când…😉

Mira💖

9 gânduri despre „Adevărul ,nu va fi doar… frumos !

 1. Eu prefer sa spun adevarul, neascuns in spatele vreunei minciuni. Dovada sta blogul meu care abunda de articole controversate, cat si de proza sau travel.
  De aia ma si considera unii un „Paria Ghevardist”, dar despre asta e blogaritul. Scrii ce simti si uneori ce se cere.
  Si da cateodata scrii si ce vor altii sa auda.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Ai dreptate …însă adevărul este cel ce va fi mereu autentic ,și mă bucur că oamenii încep să aprecieze și să prefere tot ce este true ! Mulțumesc pentru opinie și știu că de obicei așa se întâmplă …Felicitări și ție pentru blog ,pentru ce faci și mult succes in continuare !

   Apreciat de 2 persoane

 2. Şi eu prefer să spun adevărul sau să mi se spună adevărul chiar dacă uneori este dureros. Trăind în adevăr ştii cum să te comporți, cum să te dezvolți, cum să vezi lucrurile.
  Îți contrazic puțin titlul. Sunt multe cazuri în care adevărul este sau ar fi unul foarte frumos, dar oamenii preferă minciuna, să trăiască în minciună.
  Eu când doresc să îi spun cuiva ceva, indiferent de cât de bine sau rău va fi, prefer să zic până la capăt ce am de zis, deoarece adevărul oricât de dureros ar fi, tot se îndreaptă într-un final, dar trăind în minciună, înseamnă că trăieşti limitat, cu frică de puterile pe care le ai.

  Imi place foarte mult articolul tău şi chiar te felicit pentru tot!
  Mult succes pe mai departe!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.